Päiväkoti Pikku Karitsa on perustettu 1971 ja sen omistaa Kainuun Ev. lut. Kansanlähetys ry. Päiväkodissa touhuaa  27 kaksi – kuusivuotiasta lasta.Päiväkoti sijaitsee aivan Kajaanin keskustassa Koulukatu 3:ssa, puhelimesta meidät tavoittaa numerosta 044 011 4461. Kotisivumme löytyy osoitteesta www.pikkukaritsa.fi ja sähköposti on pikkukaritsa@pikkukaritsa.fi .

Päiväkoti Pikku Karitsan pienessä pihassa on leikkimökki, hiekkalaatikko, keinut ja hevoset. Lähellä meitä on useita puistoja, urheilukenttiä ja liikuntasaleja, joita voimme käyttää kun touhumme vaativat enemmän tilaa.

Päiväkoti Pikku Karitsa toimii kristillisiä arvoja noudattaen tukien lasten kasvua ja kehitystä yhteistyössä perheiden kanssa. Kristillistä kasvatusta toteutetaan mm. viikoittaisella Pikku kirkko-tuokiolla sekä päivittäisellä aamupiirillä ja ruuan siunauksella.

Päiväkodin perustehtävä on tarjota lapselle paikka, jossa kotikasvatuksen rinnalla tarjotaan toimintaa ja opetusta kaikinpuolisen kehityksen ja kasvun tukemiseksi. Esiopetus on osa päivähoidossa annettavaa lasten opetus-, hoito- ja kasvatustyötä.

Tarvittaessa teemme yhteistyötä perheneuvolan, puhe- ja toimintaterapeutin sekä lapsen terveydenhoitajan kanssa.

Toiminta päiväkodissa noudattaa suomalaisia juhlaperinteitä ja vuodenaikoja. Esim. syksyllä pohdimme muutoksia luonnossa ja tutustumme syksyn satoon, marraskuussa valmistaudumme talven tuloon, joulukuussa juhlimme Suomen itsenäisyyttä ja odotamme joulun tuloa jne. Aiheita käsittelemme mm. laulaen, piirtäen, askarrellen, tutkien ja leikkien.

Päiväkodissa työskentelee viisi vakituista työntekijää: Päiväkodin johtajana on  Anu Pekkarinen

PERIAATTEET KASVATUSKUMPPANUUDELLE

Lapsen aloittaessa hoidon päiväkodissamme, annamme perheille mahdollisuuden tutustua etukäteen päiväkotiin, henkilökuntaan ja tiloihin. Vanhemmat saavat kotiin esitteen päiväkodistamme. Viikoittaisesta ohjelmasta, tapahtumista, opiskelijoista yms. tiedotamme kotiin ”Terveiset päiväkodista” – kirjeellä kuukausittain. Vanhemmilla on myös mahdollisuus tutustua päiväkotiin ”Tervetuloa Päiväkoti Pikku Karitsaan” – kansion avulla.

Vastuu lapsen kasvatuksesta kuuluu kodille, päiväkodin tukiessa vanhempia tässä tehtävässä. Toimintakauden alussa pidämme vanhempainillan sekä keskustelemme jokaisen vanhemman kanssa lapsen kasvatus- ja opetussuunnitelma-lomakkeen pohjalta. Tarvittaessa varaamme aikaa muulloinkin keskusteluun lapsen asioista.

Syksyllä teemme esikoululaisten vanhempien kanssa yhdessä lapselle opetussuunnitelman, jonka tarkistamme keväällä.

Päivähoidon tehtävä on suoda lapselle turvallinen ja suotuisa kasvuympäristö ja kehitystä tukeva hoito. Erityispäivähoidon tarve perustuu erikoislääkärin tai muun asiantuntijan lausuntoon. Tarvittaessa lapselle laaditaan yhteistyössä vanhempien, päivä-hoitohenkilökunnan ja asiantuntijoiden kanssa henkilökohtainen opetussuunnitelma.

Share This